Malina liofilizowana - zdrowe z natury
Owoce liofilizowane są niezwykle cenne ze względu na zachowanie wszelkich substancji odżywczych, jak w przypadku ich świeżych odpowiedników. Liofilizacja to w skrócie proces polegający na usunięciu wody z produktu, w stanie zamrożenia i obniżonego ciśnienia; ostatecznym etapem liofilizacji jest dosuszanie produktów w temp. nie powodującej utraty wartości odżywczych. Specyfika procesu sprawia, że mimo utraty wody i obniżenia wagi produktu do minimum, zachowane jest maksimum wartości odżywczych, w pełni przyswajalnych przez nasz organizm. Produkty liofilizowane zachowują swój autentyczny smak i aromat. Owoce i warzywa liofilizowane stanowią doskonały sposób na suplementację codziennej diety, są idealnym pomysłem na zdrową przekąskę, pyszny smak bez wyrzutów sumienia.
Zalety:
- zachowana pełna wartość odżywcza produktu
- bogactwo witamin i minerałów
- pełnia smaku i aromatu
- wszechstronne zastosowanie
- niska waga, łatwość przechowywania i długi czas przydatności do spożycia
- brak dodanych cukrów, konserwantów czy innej chemii
- produkt w 100% naturalny
Zastosowanie:
- samodzielna, zdrowa i chrupiąca przekąska
- po namoczeniu zyskują całkowitą, naturalna świeżość
- dodatek do koktajli, musli, jogurtów
- wartościowy składnik domowych słodkości, batoników, ciasteczek, wypieków
- dekoracja deserów
Opakowanie:
Estetyczne opakowanie foliowe nadające się do recyklingu.
Ten produkt dostępny jest też w wygodnym, zakręcanym słoiczku wielokrotnego użytku - do wyboru mniejsze lub większe opakowanie
Wymiary opakowania:
18cm x10cm x 5,5cm (wymiary orientacyjne - produkt pakowany jest ręcznie)
Dodatkowe informacje:
Zdjęcie produktu jest poglądowe, poszczególne partie produktów mogę się nieco różnić wyglądem i kolorem.